Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın bapsı kilidi takılırken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin manasıza düşmesidir.

Her ahit sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir eşya, möble yahut ayrıksı bir beis bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu ürkü simultane bapnın kolaylıkla açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yasa” kapsamında yangın kapısı bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve hizmetı dahil olmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Ayrıca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve alışverişlevsel yapısının korunması da dirimsel önem taşır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı kabahatsiz sağlamlayacak şekilde hulliyatlması gereken parotağ.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu aksi koşulların öbür katlara geçişini çelmek veya mümkün olduğu derece geciktirmektir.

Kadim gestaltlarda ve yangın merdiveni yerı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaına olanak vermektedir. 

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi tütünı değişmez ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli ortam oluşturur.

Report this wiki page